SI | EN
LOGO vodna-letral
Bonitetna ocena
22 let poslovanja
02 843 17 00
Radiatorji THERMOKRAFT
 
 
Dva različna tipa radiatorjev: 21-PKP, 22-PKKP.
Tri možne višine: 500 mm – 600 mm – 900 mm.
Optimalni izkoristek toplote
Večstopenjsko barvanje, ki podaljša življensko dobo radiatorja.
Standardna bela barva RAL 9016.
Visoka kakovost proizvodnje zadošča standardom CE, EN 442, GOST - R, UKR SEPRO, ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001.
10 LET GARANCIJE!

 Radiatorji so še vedno zelo pogosta oblika ogrevanja v bivalnih prostorih. V bistvu so zaradi všečne oblike in možnosti različnih barv, lahko celo del pohištvene opreme, saj marsikdaj pripomorejo k lepšemu videzu prostorov. Prevladuje pravokotna oblika in dokaj standardni dizajn, uveljavljajo pa se tudi nekoliko zaobljene oblike radiatorjev .  

 Običajno se vgradijo pod okna, ker tam zrak najbolj kroži. Toploto oddajajo s sevanjem in sicer eno četrtino, ostale tri četrtine pa oddajajo s kroženjem zraka v prostoru. Radiator montiran pod oknom ogreje hladen zrak, ki prihaja izpod okna in ga dviga proti stropu, ter tako ogreva prostor. Pri razvodu cevi od kotla do radiatorjev, je potrebno načrtovati čim krajše razdalje, saj bodo tako tudi toplotne izgube optimalno zanemarljive. Cevi, ki potekajo po neogrevanih prostorih je potrebno toplotno izolirati. V naših Trgovinah VODNAR ponujamo cevi iz različnih materialov.

 Cevi, ki potekajo od peči do posameznega radiatorja, so lahko vidne – ta način se navadno izvede v že vseljenih objektih, kjer ni mogoče ali pa ni zaželjeno razbijati in rezati utore za cevi. V novogradnjah in kjer je možnost izdelave utorov v stene in polaganje v tlake, pa se izvaja podometna instalacija, ki je tudi bolj uveljavljena in primerna za bivalne prostore, saj cevi do radiatorja niso vidne.

 Pri samem razporedu cevi od kurilnice do radiatorjev je možna enocevna ali pa dvocevna izvedba. Pri enocevnem sistemu so vezani zaporedno, kar pomeni da v vsak naslednji radiator prihaja že nekoliko ohlajena voda. V dobro enocevnemu sistemu lahko štejemo nižjo investicijo in hitrejšo izvedbo, pa regulacija je enostavna in če so vgrajeni termostatski ventili je manj težav z obtočnimi črpalkami. Je pa res, da če želimo imeti dva enako topla prostora,  moramo vgraditi radiatorje z večjo površino, torej močjo ogrevanja. Pri tem sistemu je nekoliko bolj zahtevno projektiranje in problem poškodbe cevi. Pa tudi če v cevnem razvodu pride do napake tesnenja, je naknadno to težko sanirati. Problem je tudi pri samem odzračevanju enocevnega sistema in pri odzračevanju radiatorjev v takem sistemu, ker če ga v enem prostoru zapremo, se naslednji prostor pregreva saj gre vsa topla voda v ta naslednji radiator – prav zato je pri enocevnem sistemu nujno vgraditi termostatske ventile.

 Pri dvocevnem sistemu pa sta dovod grelne vode in odvod le-te, ločena in radiatorji so vezani vzporedno. Tukaj je temperatura dovodne vode za vse radiatorje v sistemu, enaka. Razvod je lahko spodaj ali pa zgoraj. Pri tej izvedbi so vsi spoji vidni, to omogoča lažjo morebitno sanacijo, kar bi lahko bila prednost, je pa za koga lahko to tudi estetsko moteče. Količina porabljenih cevi je tukaj večja, ker se montirata dve cevi vzporedno, torej ena za dovod in ena za odvod iz radiatorja in tudi hidravlična regulacija je pri dvocevnem sistemu zahtevnejša.

 

 

 

Radiatorji  so lahko izdelani iz različnih materialov, kot je lito železo, jeklo, aluminij ali drugi posebni materiali. Glede na izvedbo in namen pa so členasti, ploščati ali panelni in cevni - ti se navadno uporabljajo za ogrevanje v kopalniških prostorih.

 V preteklosti smo veliko bolj kot danes srečevali členaste radiatorje(Aklimat), ki so bili sestavljeni iz medsebojno povezanih členov. Danes pa se uporabljajo predvsem panelni radiatorji, ki so izdelani iz jeklene pločevine in so lažje za čistiti. Tudi izvedba je bolj kompaktna, izbira je lažja in tudi vgradnja je enostavnejša.

 

Aktualno
eko sklad
Eko subvencije so na voljo. Več tukaj.
youtube link
Galerija
Aktualne novice
05.04.2018
12.02.2018
V spodnji kontaktni obrazec brez skrbi vnesite kakršno koli vprašanje ali pošljite zahtevo za brezplačno izdelavo predračuna. Na vse vam bomo z veseljem odgovorili. Skrij
Kontaktirajte nas
Vaše ime in priimek:
Vaš elektronski naslov:
Napišite nam:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
LETRAL d.o.o.
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
 02 843 13 60 (pisarna)
  02 843 13 61 (fax - pisarna)
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Kontakt
Trgovina VODNAR Slovenska Bistrica
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
  02 843 17 00
  02 843 17 01
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Trgovina VODNAR Slovenske Konjice
Liptovska ulica 38e
SI-3210 Slovenske Konjice
  03 759 00 76
  03 759 00 77
   031 297 804
  info@vodnar-letral.si
qrkoda
Sledite nam:
E-novice

Letral d.o.o. Trgovina Vodnar © 2015, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus