SI | EN
LOGO vodna-letral
Bonitetna ocena
22 let poslovanja
02 843 17 00

PEČI ZA CENTRALNO OGREVANJE 

Pri nas najdete širok izbor kakovostnih peči na drva, peči na pelete, peči na sekance, peči na polena, kombiniranih peči na drva in pelete in peči na slamo. V naši ponudbi imamo peči oziroma kotle za centralno ogrevanje, ki za gorivo uporabljajo goriva kot so peleti, drva, polena, biomasa, sekanci in slama. V ponudbi imamo tudi kombinirane peči oziroma  kotle, ki uporabljajo več različnih vrst goriv. Preberite več...

Peči na drva

V naši ponudbi najdete peči na drva, saj v pestri ponudbi različnih virov energije za ogrevanje hiše so drva še vedno zelo priljubljena. Les je relativno še vedno poceni od drugih energentov. Slovenija je zelo bogata z biomaso, zato so za ogrevanje doma še vedno najbolj aktualno kurjenje na trda goriva, kot so drva. Drva so tudi obnovljiv vir energije in CO2 nevtralni, saj se poljudno smatra, da se toliko CO2, kot ga drevesa skladiščijo v toku rasti, izpusti ob kurjenju. Peči na drva ponujamo od različnih proizvajalcev.

Peči na pelete

Peči na pelete za ogrevanje so izjemno varčni saj imajo visoke izkoristke. Kot kurivo v modernih pečeh - kotlih se uveljavljajo za čisto, udobno in predvsem enostavno gorivo ter se lahko postavi ob bok plinu in kurilnem olju. Tako so v primerjavi z drugimi kurivi boljši tako v ceni, kot v energetski učinkovitosti. Izdelani so lahko iz suhega odpadnega lesa, ki nastane pri sečnji gozdov ali obdelavi lesnih izdelkov, kot stranski produkt pri žaganju lesa. Tako so izdelani iz čiste in suhe žagovine ali skobljancev in ne vsebujejo nobenih dodatkov ali veziv, zato je količina pepela pri izgorevanju minimalna. Ponujamo peči na pelete različnih proizvajalcev.

Peči na sekance

Peči na sekance za gorivo uporabljajo sekance, ki se običajno izdelujejo iz drobnega lesa, lesa slabše kakovosti ali iz lesnih ostankov. Kakovost sekancev je odvisna od kakovosti vhodne surovine in tehnologije drobljenja.

Peči na polena (uplinjanje oziroma piroliza)

Peči na polena uporabljajo tehnologijo uplinjanja oz. pirolize. To je kemični proces pretvorbe energije lesne biomase v kakovostnejšo plinasto obliko energije. Peči na polena ponujamo od različnih proizvajalcev.

Kombinirane peči na drva in pelete

V naši ponudbi imamo tudi kombinirane peči , ki vam omogočajo uporabo različnih vrst goriv, kot so peleti in drva ter celo peleti, drva in olje. Ponujamo kombinirane peči  različnih preizkušenih proizvajalcev.

Ostale peči 

Poglejte še našo ponudbo peči na ostala vrsta goriv. Ostale peči oziroma kotle ponujamo od različnih proizvajalcev.

PEČ ZA CENTRALNO OGREVANJE - PONUDBA

Izbira peči za centralno ogrevanje vpliva na letne stroške ogrevanja. Pri izbiri peči upoštevajmo, da se investicija v novo peč za centralno ogrevanje povrne skozi manjšo porabo energenta v nekaj letih. Da bi se to tudi v resnici zgodilo je potrebno peč za centralno ogrevanje pravilno dimenzionirati. S tem odpravimo  večino težav, ki se nanašajo na slabo delovanje peči (peč smoli -  je zelo umazana, zaradi prevelikega časa zaprte lopute ali ventilatorja, ki uravnava gorenje energenta v peči za centralno ogrevanje. Posledično se pojavi tudi prekomerno nabiranje saj v dimniku - dimnik je potrebno čistiti zelo pogosto.  Za pravilen izračun potrebne kapacitete se posvetujte s strokovnjakom, saj se zaradi različnih gradenj in izolacij zelo razlikujejo. Nikakor pa ne določajte kapacitete peči za centralno ogrevanje po številu radiatorjev. V praksi se uporablja formula 100w/m2 pri hišah s slabo izolacijo. Pri hišah s slabimi okni 120w/m2, pri novejših gradnjah z demit fasado, talnim gretjem in novimi okni pa 50/m2.  Najbolj pravilno določanje potrebne kapacitete hiše pa je  izračun  na m3 in upoštevanje vseh faktorjev (gradnja, okna, lega, veter, način ogrevanja), to vam izračunajo projektanti za centralno ogrevanje.

Pri izbiri peči za centralno ogrevanje  se odločamo med tem:

  • ali energent kupimo ( drva, peleti, sekanci)
  • ali ga imamo doma ( drva, sekanci )
  • ali hočemo imeti specializirano peč samo na drva, pelete, sekance  ali pa kombinirano.

 

Iz naših izkušenj opažamo, da se pri nakupu nove peči za centralno ogrevanje dogaja vse več napak. Peči so pogosto predimenzionirane ( zamenjava peči za enako močno, da ni potrebna predelava priključkov -  pred tem pa so bila zamenjana okna in narejena nova fasada). Kupci ne vedo kakšna naj bo kapaciteta nove peči za ogrevanje, trgovci v trgovini pa stranki ponudijo peč za ogrevanje, ki jo imajo v trgovini na zalogi. Ne upošteva se načina življenja strank ( ali so doma, so v službi cel dan).

Ne pregleda se dimovodnih naprav  in preveri, če je dimnik za zamišljeno peč primeren. Kako je sz hidravličnim sistemom in regulacijo. Priporočamo, da se pri zamenjavi peči zamenjajo tudi ventili, varnostni ventili, se vgradi sodobna regulacija, ki bo še dodatno pripomogla k boljšemu delovanju peči in zmanjšanju porabe energenta.

Zelo pomemben faktor izkoriščenosti peči in brezhibnega delovanja, je vzdrževanje. Peč za centralno ogrevanje je potrebno pregledati večkrat med kurilno sezono, še posebej pa ob koncu. Zaradi vlage in oblog od saj lahko pride do korozije peči, torej v kurišču in  dimnih poteh, kar povzroči nižji izkoristek in hitrejši propad peči.

Peči za centralno ogrevanje.jpg

Aktualno
eko sklad
Eko subvencije so na voljo. Več tukaj.
youtube link
Galerija
Aktualne novice
05.04.2018
12.02.2018
V spodnji kontaktni obrazec brez skrbi vnesite kakršno koli vprašanje ali pošljite zahtevo za brezplačno izdelavo predračuna. Na vse vam bomo z veseljem odgovorili. Skrij
Kontaktirajte nas
Vaše ime in priimek:
Vaš elektronski naslov:
Napišite nam:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
LETRAL d.o.o.
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
 02 843 13 60 (pisarna)
  02 843 13 61 (fax - pisarna)
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Kontakt
Trgovina VODNAR Slovenska Bistrica
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
  02 843 17 00
  02 843 17 01
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Trgovina VODNAR Slovenske Konjice
Liptovska ulica 38e
SI-3210 Slovenske Konjice
  03 759 00 76
  03 759 00 77
   031 297 804
  info@vodnar-letral.si
qrkoda
Sledite nam:
E-novice

Letral d.o.o. Trgovina Vodnar © 2015, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus