SI | EN
LOGO vodna-letral
Bonitetna ocena
22 let poslovanja
02 843 17 00
Peč na drva Q PLUS DR
PEČ NA DRVA HEIZTECHNIK Q DR PLUS 
 
Telo peči je izdelano z uporabo najnovejših tehnoloških orodij in certificiranih kvalitetnih jeklenih plošč. V izgorevalni komori je Heiztechnikov vodoravni stolpec z visokim izkoristkom pri izmenjavi toplote. S tem stolpcem se bistveno zmanjša kondenzacija izgorevalnih plinov, s tem pa tveganje za korozijo. Velika zgorevalna komora omogoča enostavno polnjenje drv, dolžina katerih je v 20-40 kw pečeh lahko do 50 cm. Nadzorovano zgorevanje omogoča peči delovanje s konstantno močjo, ne glede na to, koliko goriva je bilo naloženega. Sistem uporabe sekundarnega zraka v povezavi z jeklenimi elementi, ki delujejo kot katalizator, izboljšuje učinkovitost zgorevanja. Delovanje peči na drva nadzoruje sodobna regulacija HT-tronic 300 ali HT-tronic 400, ki krmili črpalko sanitarne vode in upravlja program izgorevanja peči. Peč je zasnovana za delo z notranjo regulacijo. Preberi več spodaj....

Peč na drva HEIZTECHNIK Q DR PLUS

 Peč na drva HEIZTECHNIK Q DR PLUS združuje prednosti, ki odlikujejo peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS, z nadzorovanim procesom izgorevanja. Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR je opremljena tudi z ventilatorjem. Tega nadzoruje avtomatika kotla, katera spreminja intenzivnost pihanja in s tem kotel prilagaja moč gretja glede na temperaturne potrebe v objektu. To zagotavlja manjšo porabo goriva. Kotel je lahko opremljen z moderno regulacijo HT - tronic 300 ali HT- tronic 400. Regulacija nadzoruje delovanje peči na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR, podpira sistem sanitarne vode in sodeluje s sobnim termostatom in programom izgorevanja.

 Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR je sodoben kotel za centralno ogrevanje, zasnovan za tradicionalno kurjenje lesa in premoga. Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR  je namenjena  proizvodnji toplotne energije za ogrevanje stavb v velikosti od 30 do 400 m2, izdelujejo se v razponu od 7 do 40 KW, ter ogrevanju sanitarne vode. Telo peči je izdelano z uporabo najnovejših tehnoloških orodij, iz certificiranih kvalitetnih jeklenih plošč.

 Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR  je  sestavljena iz dveh aktivnih delov, ki ju ločuje vodno hlajena sredica izmenjevalec. Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR ima v primerjavi z pečjo na drva HEIZTECHNIK Q HIT PLUS večjo nalagalno komoro, kar omogoča daljši čas gorenja enkratnega nalaganja drv. V primerjavi z pečjo Q PLUS ima tudi drugačno konfiguracijo kurišča z večjim vodnim izmenjevalcem. Kurišče peči na drva Q PLUS DR je skonstruirano tako, da vsa drva v komori ne gorijo naenkrat, kar pripomore k še boljši regulaciji gorenja drv.

 Izgorevalna komora v peči na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR ima sistem uporabe sekundarnega zraka za izboljšanje izgorevanja v izgorevalni komori, ki je dovajan z ventilatorjem in nadzorovan z moderno regulacijo HT tronic. V izgorevalni komori je vodoravni stolpec s šobami za dovod svežega zraka v dimne pline. S tem stolpcem se bistveno zmanjša kondenzacija izgorevalnih plinov in s tem se zmanjša tveganje za korozijo.

 Posebnost peči na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR je vodni izmenjevalec, v katerega je vgrajen odvod dimnih plinov. To omogoča še dodaten odvzem toplote iz dimnih plinov in poveča izkoristek peči na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR .

 Količino zraka za optimalno izgorevanje nastavljamo  z regulatorjem namenjenim za regulacijo temperature. Peč na drva  HEIZTECHNIK Q PLUS DR ima veliko nalagalno komoro, kar omogoča dolgo delovanje kotla. Gorivo se nalaga skozi velika dostopna vrata. Peč na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR ima zelo dobro toplotno izolacijo iz mineralne volne, ki je nameščena v plašč iz prašno barvanega jekla.        

 Peči na drva HEIZTECHNIK Q PLUS DR lahko delujejo v odprtem ali zaprtem ogrevalnem sistemu. Delovanje peči na drva v zaprtem sistemu je mogoče le z uporabo varoval, ki preprečujejo pregrevanje kotla.

 Peč na drva HEIZTECHNIK Q  PLUS  DR ima CE certifikat, ki potrjuje, da je proizvedena v skladu z vsemi veljavnimi zakoni v Evropski uniji.

Aktualno
eko sklad
Eko subvencije so na voljo. Več tukaj.
youtube link
Galerija
Aktualne novice
05.04.2018
12.02.2018
V spodnji kontaktni obrazec brez skrbi vnesite kakršno koli vprašanje ali pošljite zahtevo za brezplačno izdelavo predračuna. Na vse vam bomo z veseljem odgovorili. Skrij
Kontaktirajte nas
Vaše ime in priimek:
Vaš elektronski naslov:
Napišite nam:

NA VRH STRANI
Meni
Naslov podjetja
LETRAL d.o.o.
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
 02 843 13 60 (pisarna)
  02 843 13 61 (fax - pisarna)
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Kontakt
Trgovina VODNAR Slovenska Bistrica
Ratejeva ulica 1
SI-2310 Slovenska Bistrica
  02 843 17 00
  02 843 17 01
   031 297 803
  info@vodnar-letral.si
Trgovina VODNAR Slovenske Konjice
Liptovska ulica 38e
SI-3210 Slovenske Konjice
  03 759 00 76
  03 759 00 77
   031 297 804
  info@vodnar-letral.si
qrkoda
Sledite nam:
E-novice

Letral d.o.o. Trgovina Vodnar © 2015, Vse pravice pridržane | izdelava: 8000plus